top of page
1280px-USB_icon.svg.png

USB är en av de vanligaste typerna av kabel som används idag för att koppla ihop utrustning. TS Connect AB har ett komplett sortiment på USB kablage som uppfyller gällande normer. Vi levererar standard kablage eller kundanpassade USB kablage. TS Connect kan ta fram unika USB kablage till er applikation och projekt.

800px-USB_2.0_and_3.0_connectors.png
USB.png

Type C

USB Type-C, eller USB-C, är mindre än den traditionella USB-A och är smal

och rektangulär i formen. En av de absolut största skillnaderna mellan

Type-C andra varianter av USB är att den går att sätta in åt båda hållen

precis som en Lightning kontakt.

Ännu större skillnader hittar vi dock inuti själva kabeln – den är nämligen gjord för att kunna användas till en rad olika saker samtidigt, och har därför en stor mängd inre kablar som kan användas till flera saker. En vanlig missuppfattning är dock att Type-C alltid klarar allt, vilket inte stämmer. Type-C beskriver bara formfaktorn, inte innehållet, och du kan hitta Type-C-anslutningar och kablar med långt olika egenskaper. Kontakta Oss så hjälper vi er att hitta rätt Typ-C. 

USB 4.0

SuperSpeed - upp till 40 Gbit/s (5000 MB/s)

Usb 4.0 är även kompatibel med Thunderbolt 3.

Endast för kontakten Typ-C.

 

USB 3.2 (omdöpt till USB 3.2 Gen 2x2)

SuperSpeed - upp till 20 Gbit/s (2500 MB/s)

USB 3.2 Gen 2x2. "2x2" pekar på den dubblering i överföringshastighet som gjorts sedan den tidigare generationen.

Endast för kontakten Typ-C.

 

USB 3.1 (omdöpt till USB 3.2 Gen 2)

SuperSpeed, -  upp till 10 Gbit/s (1250 MB/s)

USB 3.1 och kallas även USB 3.1 Gen 2. Hastighet 5 Gbit/s.

 

USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1)

USB 3.0 har en maximal överföringshastighet på 5 Gbit/s (625 MB/s).

USB 3.0 enheter kan användas på USB 2.0-portar. Dataöverföringen går i båda riktningarna samtidigt, vilket ger en ordentlig hastighetsökning. Detta är möjligt tack vare fem extra ledare i kabeln.

En annan fördel är att USB 3.0 klarar av att leverera mer ström till de anslutna enheterna (0,9 A). Detta kan exempelvis göra nätadaptrar till portabla hårddiskar överflödiga och ge tillverkare större utrymme att utveckla nya tillbehör.

Gränssnittet är också förberett för optisk dataöverföring.Vanligt att vanliga kopparkablar användas, men för extra krävande miljöer finns möjligheten att inkludera ett optiskt gränssnitt med hjälp av fiberkabel. Fiber minimerar risken för störningar och gör högre överföringshastigheter möjliga samt att kablarna kan tillverkas i längre längder.

SuperSpeed, upp till 5 Gbit/s

 

USB 2.0

USB 2.0 -  Maximal överföringshastigheten Hi-Speed på upp till 480 megabit per sekund (60 MB/s). Standarden för USB 2.0 är bakåtkompatibel och innefattar även de lägre överföringshastigheterna. Enheter med USB 2.0 ska alltså fungera även tillsammans med datorer med USB 1.1, och tvärtom, genom att använda en av de lägre hastigheterna. Däremot är det inte ett krav att enheter med USB 2.0 ska klara den nya höga hastigheten.

Hi-Speed, upp till 480 Mbit/s

 

USB 1.0

USB 1.0 - Low Speed upp till 1,5 Mbit/s

USB 1.1 - Full Speed, upp till 12 Mbit/s

Den lägre hastigheten Low Speed på 1,5 megabit per sekund är tillräcklig för enheter som möss och tangentbord.

bottom of page